Tarina

Omakilpi perustettiin keväällä 2018. Innovaationa oli luoda yritys, joka vastaa laajasti asiakkaiden tarpeisiin tarjoamalla erilaisia kilpiä useisiin eri käyttötarkoituksiin. Ensimmäiset suunnitelmat kilpiä valmistavan yrityksen perustamisesta tehtiin lyijykynällä ruutupaperille jo vuonna 2002. Tuolloin oli jo selvää, että verkkokauppa tulee olemaan kanava asiakkaiden suuntaan, mutta markkinointi oli ajatuksena toteuttaa lehtimainosten muodossa, kuten Helsingin Sanomien sekä Keltaisen Pörssin kautta. Asia jäi kuitenkin hautumaan ja lopulta aika oli kypsä vasta 16 vuotta myöhemmin sosiaalisen median muuttaessa maailmaa.

Ulkomailla, kuten Saksassa tai Yhdysvalloissa, näkee usein kilpiä, jotka ovat valmistettu samalla menetelmällä kuin viralliset ajoneuvojen rekisterikilvet, mutta niihin on painettu asiakkaiden haluamia tekstiä tai merkkejä rekisteritunnuksen sijaan. Näistä kilvistä käytetään usein nimitystä “Custom plates”. 

Suomessa tällaisia laadukkaita, kotimaisia kilpiä nopeilla toimituksilla valmistavia verkkokauppayrityksiä ei aiemmin kuitenkaan ollut. Niinpä aloitimme valmistuksen vastaavalla tekniikalla kuin virallisten rekisterikilpien valmistuksessa käytetään - kirjaimet ja numerot painetaan hydraulisella puristimella alumiinilevyyn, jonka jälkeen kohokirjaimet saavat värinsä lämpönauhatekniikalla. Tämä takaa niille erinomaisen kestävyyden myös ulkokäytössä.

Kesästä 2018 lähtien Omakilpi onkin painanut rekisterikilpiä omalla tekstillä sisustukseen, mainos- ja yrityslahjoiksi, kuorma-autoihin sekä näyttely- ja hääautoihin, matkamuistoiksi, venepaikoille jne. Vain mielikuvitus on kilpien käyttötarkoituksen rajana. Mielelläni kuulisinkin juuri sinun ideasi kilpien käyttötarkoitukseen.

Voit seurata meitä Facebookissa / Instagramissa tai TikTokissa tunnisteella #omakilpi. Päivitämme kanaviimme jatkuvasti tarinoita ja kuvia kilvistä.

Toivotan sinut lämpimästi tervetulleeksi sivuillemme.

Toni Saareks